Tak a máš to za sebou, gratulujeme! Tvoje telo zdobí nové tetovanie a teraz prichádza rad na správnu starostlivosť. V tomto článku sa ti pokusíme čo najjasnejšie popísať postup hojenia. Pokiaľ ťa zaujímajú najhlavnejšie body, prečítaj si iba nadpisy nasledujúcich odsekov.

Ochranná fólia na šesť dní

Po tetovaní pokožku vyčistíme, odmastníme a nanesieme na ňu priehľadnú, celoplošne lepiacu ochrannú fóliu. Túto fóliu bežne na tetovaní nechávame po dobu šiestich dní. Fólia neprepúšta dovnútra žiadne baktérie a teda nehrozí žiadna infekcia z domáceho prostredia, prepúšťa však vodné pary a kyslík a tvoja pokožka pod ňou dýcha – tetovanie sa nezaparí a nemokvá. Je vodeodolná a tak hravo zvládne aj bežné sprchovanie.

Sprchovanie nie je problém

Vďaka týmto vynikajúcim vlastnostiam po dobu prvých šiestich dní sa o tetovanie nemusíš nijak starať. Po tejto dobe fóliu stiahneš, či už na sucho alebo za pomoci vlažnej vody a následne umyješ antibakteriálnym mydlom. Počas prvých šiestich dní sa pokožka uzatvorila a začal proces regenerácie. Po stiahnutí fólie na nej preto ostáva časť už nahradenej pokožky a prebytočná krvná plazma, ktorá sa medzičasom vstrebala alebo odparila.

Šport radšej vynechaj

Tetovaná pokožka sa počas hojenia stiahne a vytvoria sa na nej jemné chrastičky. Pri naťahovaní pokožky je preto možné, že sa tieto stiahnuté časti začnú oddeľovať a tetovanie sa nemusí zahojiť bez potreby korekcie. V prípade, že pre teba nie je možné športovanie úplne vylúčiť (áno, všetci sme len ľudia a rozumieme aj tým, ktorí si nemôžu dovoliť dvoj-týždňovú pauzu od športu) – môžeš sa venovať cvičeniu tých partií, ktoré neboli tetované. Napríklad pri tetovaní na predlaktí môžeš chodievať behať a zapájať do športu nohy.

Fóliu neprepichuj

Často sa stáva, že je pod ochrannú fóliu v priebehu prvých hodín po tetovaní vylúčená krvná plazma zmiešaná s prebytočnou farbou, ktorá sa do tetovania aplikovala. Táto prebytočná tekutina je súčasťou procesu hojenia a v žiadnom prípade ju nevytláčaj ani fóliu neprepichuj – narušil/a by si jej celistvosť a hojenie tým bolo spomalené. Všetko potrebné sa spod fólie odparí alebo vsiakne späť do pokožky. Videá k tejto téme si na interete môžeš nájsť pod pojmom „ink sack“.

Krémovanie jeden až dva krát denne

Následne je potrebné pre kompletnú regeneráciu a hydratáciu pokožky aplikovať ošetrujúci krém 1 až 2 krát do dňa – pocitovo podľa toho, ako veľmi je pokožka suchá. Vhodný krém si môžeš zakúpiť priamo u nás v štúdiu vo väčšom alebo menšom balení – na predaj máme krémy značky Balm, ktoré sú čisto rastlinného pôvodu s vegan certifikátom. Ako alternatívu môžeš použiť aftercare, ktorý si vieš kúpiť v e-shope tetovacích potrieb, prípadne čisté bambucké maslo alebo kokosový olej ( panenský, za studena lisovaný ).

Dokedy krémovať? Kým pokožka nie je pocitovo v poriadku

U niekoho je proces hojenia otázka pár dní, niekto na to potrebuje času trochu viac. Každé telo je iné a preto sa aj dĺžka hojenia líši. Bežnou praxou je krémovanie týždeň po odstránení fólie. Proces hojenia tak dokopy trvá dva týždne, sú však aj prípady, kedy je potrebné pokožku krémovať dlhšie – je to v poriadku.

Tetovanie sa zahojilo – čo ďalej?

V prvom rade si užívaj svoje tetovanie! Na tom, aby si bol/a dlhodobo spokojný/á nám záleží a preto budeme veľmi radi, ak nám pošleš svoje zahojené tetovanie do správy na instagrame, facebooku či mailom na tattoo@kerow.sk. Budeme tak vedieť, či je tetovanie v poriadku alebo je potrebná korekcia.


Bol/a si už u nás? Podeľ sa s ostatnými o tvoju skúsenosť!

Zanechať nám recenziu ťa stojí len pár klikov navyše, no nám to výrazne pomôže poskytovať lepšie služby a rásť.

GOOGLE REVIEWS


Máš na nás otázku?

Neváhaj a ozvi sa nám!

    Tetovanie

    One reply to “Ako sa starať o svoje nové tetovanie”

    Comments are closed.